Kedves Látogatók,
Napjainkban egyre jobban nő a teafogyasztók száma. A teacserje leveleiből készülő italok mellett, sokan fogyasztanak gyógynövényekből készülő teákat is. Szerintem a tea tényleg egy csodás dolog, ezért kézenfekvőnek tűnt, hogy a blog címe Csodás tea legyen.
Ki hinné, hogy körülbelül 5000 évvel ezelőtt, véletlenül sodorta a szél, egy kínai császár éppen forrásban lévő ivóvízébe a tealeveleket. Így kezdődött minden, később Japánban is kialakult a tradicionális rituálé, a teaszertartás. Ami napjainkban is méltán híres. Európába a XVII. században jutott el a ma is közkedvelt ital.
A tea számos antioxidáns tulajdonságú vegyületet tartalmaz, melyek közül kiemelkedő a polifenol szerkezetű, flavonoid vegyületek koncentrációja.
A teának ezáltal szerepe van a daganatos betegségek megelőzésében, méregtelenít, erősíti az immunrendszert.
Élénkít.
A teának rengeteg változata létezik. Minőségben is van eltérés az egyes teák között.
Filteres tea helyett érdemesebb a leveles teát választani.
A tea elkészítése is változó teafajtánként, és azt is kevesen tudják, hogy attól függően, hogy milyen vízzel (pl.:csapvíz helyett, inkább ásványvizet használjunk) készítjük változhat a tea íze is. A csipkebogyót például sosem szabad forrázni, csak áztatni. Ez csak néhány példa volt arra, hogy hogyan lehet igazán finom teát készíteni.
A téli időszakra tekintettel a herbateákról fogok írni a folytatásban.
Üdvözlettel:
Orsolya
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése